Kuchyňský speciál pokračuje

24.11.2023

Osmáci se v kuchyni už pohybují jako ryba ve vodě. Není tedy divu, že za hodinu a půl dokáží připravit a zpracovat potraviny, pochutnat si a ještě po sobě uklidit. Testují tak své motorické dovednosti, trénují zručnost, komunikaci a spolupráci, učí se trpělivosti a disciplíně. Kuřecí, krůtí a hovězí maso bylo základní ingrediencí pro naše další vaření ve školní kuchyňce. A to nejen proto, že maso je důležitým zdrojem bílkovin, vitamínů, železa a hořčíku. Z těchto druhů masa tentokráte připravili krůtí řízek s americkými brambory, šťavnaté kuřecí plátky s hranolky a hovězí hamburgery se sýrem.Příště už vánočně provoníme kuchyň a budeme se věnovat svátečnímu stolování.

Vyučující ČP

Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Bílovec, Ostravská 658/28, příspěvková organizace

Tel.: 556 410 836          sekretariat@tgmbilovec.cz          Bankovní spojení: 3000938801/0100