Cestujeme po Evropě
Osmáci se během prvního pololetí zabývali v hodinách zeměpisu evropskými státy. Dozvěděli se mnoho faktů, ale i zajímavostí o našem světadílu. Na závěr si vybrali libovolné evropské jídlo, které si ve školní kuchyňce připravili. Jídelníček měli opravdu pestrý, vařili, smažili a pekli, a tak se vůně linula celou školou. Kluci se pustili do několika druhů pizzy, masových taštiček EMPANADA z Portugalska, děvčata smažila maďarský bramborák, nechyběly ani tradiční slovenské halušky s brynzou, zvládli připravit i zajímavé řecké masové špízy SOUVLAKI, italské rizoto, ale taky hranolky, které málokdo ví, že pocházejí z Belgie. A taky jsme měli několik výborných dezertíků - tiramisu, cheesecake, muffiny - a stihli jsme i výborný rakouský sachr!Na závěr žáci prozkoumali fotografie zajímavostí evropských zemí a správně je přiřazovali k daným státům.fotogalerii.
Momentky z vaření ve Mgr. T. Rozprýmová