MASTERCHEF 7.B

26.04.2022 14:48

O tom, že popis pracovního postupu nemusí být jen teoretickou součástí výuky slohu, se mohli přesvědčit žáci 7. B. Ve tříhodinovém bloku si v nově vybavené kuchyni vyzkoušeli přípravu jednodušších, ale i složitých receptů, obsluhu domácích spotřebičů i závěrečný úklid.

Jako třída hravě zvládli připravit čtyřchodové menu – jako předkrm jsme mohli ochutnat smaženku, po ní kuřecí polévku a největší výběr nabídla třída v kategorii hlavní chod: tortillu plněnou kuřecím masem a zeleninou, pizzu či bramborové placky. Nechyběl ani dezert v podobě výborných máslových sušenek, beránka nebo sýrových tyčinek z listového těsta.

Věřím, že se dětem vaření a pečení líbilo a že své umění nepředvedly naposledy.

Momentky ve fotogalerii.

Mgr. L. Hořínová